Helteet oli ja meni. Tuntuu, että koko kesä meni sen siliäntien. No, toivottavasti näin ei kuitenkaan ole vaan saadaan vielä lämpöä ja aurinkoa runsain mitoin. Onhan nyt vasta elokuu. Eikä se sadekaan aina pahasta ole. Ehti tulla aika kuivaa kuitenkin ja menee varmasti hetki ennenkuin nämä sateet saavat taas maan perusteellisesti märäksi. Puutarhurina oleminen on sikäli kaksijakoista hommaa, että koskaan ei ole tyytyväinen. Jos sataa niin ei ole kiva tehdä töitä ulkona ja jos ei sada, niin kasvit alkaa kärsii.

Tänään siis saadaan vettä taas roppakaupalla. Töissä ei ole ollut kovin ruusuista. Jouduttiin nostamaan kaikki Kauppiaskadun kasvit ylös rakennustyömaan tieltä. Kyllä sydämeen sattuu, kun tämmöiseen joutuu sekaantumaan. Ja yltäpäältä ollaan moskassa, kun tarttuu märkiin vaatteisiin.

Talon maalaus on edennyt ihan hyvin. Myös puita on pilkottu. Eli syksyä kohden saadaan tämän vuoden projektit kuntoon. Myös tämä tyttö pitkästä aikaa tarttui moottorisahaan, ihan noin kokeilumielessä. Kyllä se naisen mieltä hivelee, kun joskus saa käsiinsä tämmöisen miehisen työkalun.Typeräähän se on erotella naisten ja miesten työt, mutta ei varmaan fysiikka kestäisi pitemmän päälle noita hommia.

Aarolla taas alkoi normisarki, kun Raili tuli töihin. Vanhat tutut kaverit taas kuvioissa mukana. Kova on tommonen vajaa kolmevuotias komentelemaan. Milloin mistäkin asiasta. Ja viimeiseen asti väittää vastaan asiasta kuin asiasta. Nykyään kuitenkin pahempi kiukkuilu on vähentynyt, mutta änkkääminen on aika kovaa.

Menin yhtenä aamuna pojua herättelemään. Tuli pieni raotus ripsien alta ja suusta:"Mene äiti juomaan kahvia ja anna mun nukkua."

Aarolla on yleensä kaiken maailman pyyntöjensä takana joku toinen ajatus. Yleensä ollaan hänen paikallaan sohvalla. Tai hän haluaa sohvalle makoilemaan. Jos kaverilla on hänen haluamansa lelu, Aaro alkaa tyrkyttää sille toista lelua. Sitten salamana ottaa kaverin hylkäämän lelun.

Verbaliikka on melkoista. Koko ajan opitaan uusia sanoja. Ja jonkin verran myös uusia asioita. Musiikki on ihan ykkösjuttu ja piakkoin pitäisikin alkaa musiikkileikkikoulu. Jännityksellä odotetaan, mitä siitä tykätään.