Tänään on torstai ja perinteisesti hernekeittopäivä. Isäntä sitä meillä mielellään syö ja pojallekin tuntuu maistuvan. Mulle sitten taas ei. Päätin lopultakin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja tehdä juuressosekeittoa. Löysinkin kivan ohjeen, johon kaikkien vihannesten lisäksi tulee viherpippuri-Koskenlaskija-juustoa. Hmmm. Ei koskaan saa olla liian terveellistä. Tuossa keitos nyt jäähtyy hetken ja odottaa soseuttamista ja sitten päästäänkin maistamaan. Olisi sitten syytä olla tosi hyvää...

Mä olen tänään ollut todella tehokas. Aamulla töistä bussilla ja vielä tähän lähipysäkille. Aarolle päivähoidon sisäinen siirtoanomus vetämään. Kolasin pihan. Imuroin, pyyhinpölyt, pesin lattiat ja pyykit. Tyhjensin peräkärryn puista, kun omistaja kaipaili sitä. Haettiin auto sieltä korjauksesta. Menin kauppaan. Tein ton sopan. Isäntäkin vaihteeksi ollut kotona meitin kanssa, eikä erään seuraneitinä. Tekivät Aaron kanssa lumiukon, josta kuva huomenna, koska en jaksa sitä kamerasta ladata, kaiken tän jälkeen.

Illalla tulee onneksi Kotikatu, että voin varmaan viimeistään sitten rentoutua.

Edit: Keitosta tuli superhyvää!! Pojatkin tykkäs kovasti, vaikka oli pippurista. Tässä siis ohje.

Pippurinen juuressosekeitto

1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 kg juureksia (porkkanaa, perunaa)
1-2 sipulia
1 paketti Koskenlaskija Viherpippuria
(mustapippuria)

Paloittele kuoritut juurekset ja sipulit. Laita kaikki aineet (paitsi juusto ja mustapippuri) kattilaan, ja keittele juurekset pehmeiksi. Sekoittele paloiteltu juusto mukaan, jäähdytä ja soseuta (esim. sauvasekoitin tai tehosekoitin käy).
Mausta halutessasi mustapippurilla. Tarjoa kuumana.