Taas pitkästä aikaa ollaan koko viikonloppu kotosalla. Ollaan tänä kesänä tuohuttu niin paljon kaikkea, että alkaa väsyttää ja tuntuu, että kaikki kotihommat jää tekemättä tai tehdään kovalla kiireellä. Nii-in kyllä joskus on ihan nautinto, kun saa rauhassa siivota koko kämpän. Tosin tällä kertaa ajateltiin löhötä vaan. Kyllä siitä siivota kerkeää taas...

Viime viikolla siellä Lokalahdella päästiin maistelemaan vanhaa tuttua: Hapankorppua. En muista koska sitä olisin viimeksi kaupasta ostanut. No eilen ostettiin ja nyt niitä sitten varmaan rouskutellaan jonkun aikaa. Aarokin tykkää tästä perinteisestä suomalaisesta herkusta.

Nyt sitten kesä alkaa olla ohi. Nyyh! Tänään tuulee aika kamalasti. Alkaa harmaat ajat. Itse täytyy välillä yrittää värittää arkea. Ei varmaankaan tule niin hirveästi käytyä missään. Muutenkin viihdytään hyvin kotona.

Tänään on muuten muinaistulien yö tai venetsialaiseksikin sitä sanotaan. Meillä Paraisilla ja Turun saaristossa siis muinaistulien yö (forneldarnas natt). Se järjestetään joka vuosi elokuun viimeisenä viikonloppuna. Se on vähän niin kuin kesäkauden päätös. Kokoonnutaan kokkojen ympärille eri puolilla saaristoa. Tulet muistuttavat menneiden aikojen tuliketjusta halki saariston. Hienon näköistä kun niitä tulia on joka paikassa. Varmaan veneistä on hyvät näköalat. No me ei niitä varmaan käydä katsomassa, kun Aaro on silloin jo nukkumassa (tulet sytytetään 21.30). Jos mahdollista niin nähdään parvekkeelta kuitenkin ilotulitus. Toivottavasti.