Monen vuoden unelmoinnin jälkeen päätettiin toteuttaa akvaario meidän perheeseen. Ennen ei oikein ole ollut tilaakaan. Lisäksi saatiin akvaario ja lamppukin löytyi omasta takaa. Akvaario on aika pieni, 60-70 litraa ja lamppu hieman iso siihen. Ajatuksena olisi nostaa lamppu vähän ylemmäs, kattoon roikkumaan.

1976432.jpg 

Ostettiin soraa kaverilta. Vesi otettiin kaivosta ja olihan se melkoisen sameaa. Mutta aika nopeasti alkoi näyttää paremmalta. Seuraavana päivänä tuli eka kasvi ja suodatin. Siitä sitten alkoi "kypsytys".

Laitettiin vielä pihalta löydetyistä kivistä pieni rakennelma ja rikkinäisestä ruukusta piilopaikka kaloille. Jaoin ostamani kasvin aika moneen osaan, jotta olisi vähän enemmän vihreää.

 1976456.jpg

Torstaina lisäsin omalta pihalta  yhden kasvin akvaarioon. Kyseessä on tuikitavallinen suikeroalpi, joka löytyi erään harrastajan sivuilta. Onkin lähtenyt jo kasvamaan. Pelottaa oikein millainen rikkaruoho sieltä on tulossa.

1976732.jpg

Tänään sitten akvaarioliikkeestä lähti parin tärkeän tarvikkeen lisäksi viisi neontetraa ja yksi partamonni. Sekä tämä kasvi, luultavasti nimeltään viuhkalehti.

1976764.jpg

1976796.jpg

Ensin tetrat olivat vähän arkoja ja piiloutuivat ruukun alle. Mutta tunnissa tulivat esille ja olivatkin melkoisia linssiluteita.

1976819.jpg

Jopa niin linssiluteita, ettei partamonnista saanut tämän parempaa kuvaa.

1976825.jpg

Tässä siis akvaario tällä hetkellä.