Heippa pitkästä aikaa!!!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässä nyt sitten naputtelen uuden kotimme makkarissa. Täällä ei vielä ole nettiyhteyttä, koska kärsivällisyyteni soittaa Elisaan riitti vasta eilen. Yritin kyllä monesti ennen, mutta hermo ei kestänyt odottelua. Nyt sitten odotellaan siirron tapahtumista ja käydään vanhassa kämpässä nettihommia hoitamassa. Eli tämäkin kirjoitus luultavammin ilmestyy blogiin vasta lauantaina vaikka nyt on torstai.

 

Täällä uudessa kodissa on nyt eletty viime lauantaista lähtien. Aaro olikin viikonlopun Raisiossa mummin luona ja tuli vasta sunnuntaina tänne. Hänellä on oma huone, jota ei ihan vielä taida osata arvostaa. Mutta osaakohan kukaan kaksivuotias? Päätettiin sitten suosituksesta laittaa poitsu nukkumaan heti omaan huoneeseensa. Olen ko. frouvalta saanut ennenkin vinkkejä, jotka on toimineet, joten päätettiin nytkin kokeilla. Eka yö meni ihan hyvin, koska poika oli suht väsynyt. Toka yönä hän heräsi jotain 8 kertaa ja käytiin peittelemässä. Viimeiset kaksi yötä on sujuneet paremmin, muutamalla itkulla. Eli sanoisin, että hyvin on onnistunut siirto. Edit. la 26.1.: Ja hyvin tuo homma on mennyt edelleen.

1238385.jpg

 

Milla on viihtynyt tosi hyvin täällä, kun vanhat tutut ihmiset ja huonekalut tuli mukaan vanhasta kodista. Tilaa on paljon enemmän neitille kääntyillä ja piha tietysti ihan luksusta. Pihalle tekee Milla-neidin tuon tuosta. Ja on todella pettynyt kun ei aina pääsekään pihalle. Emme ole häntä kotipihalla pitäneet kiinni ja hyvin on sujunut. Ei tietenkään karkaile, mutta ei myöskään hauku ohi käveleviä ihmisiä (paitsi jos ne tulee juttelemaan). Tästä menee ohi aika suosittu kävelytie ja varsinkin sunnuntaina näkyi monta uteliasta silmäparia. Mutta siis frisbeet lentää täällä hyvin perinteiseen tyyliin!

1238399.jpg

 

Joni oli vihdoin eilen, keskiviikkona, polvileikkauksessa. Aika nopeaa toimintaa, kun meni klo 8 aamulla sisään ja iltapäivällä noin kolmen maissa saatiin hänet jo takaisin kotiin. Jalka on tietysti tosi kipeä nyt ja varsinkin Aarolle on kova selittäminen miksi isin jalkaan ei saa koskea. Sanoin, että siinä on iso haava ja se on tosi kipeä, niin ilmeisesti lopulta ymmärsi, että siihen tosiaan sattuu. Pojalla itsellä oli joskus haava jalassa ja muistaa sen HYVIN. Totesi vain, että haava meni pois ja näytti jalkaansa. Eikä koskenut isin jalkaan.

 

Vanhan kämpän kylppäriremonttikin on siis sattuneesta syystä jäissä. Siellä on nyt seinä- ja lattialaatat suurin piirtein paikallaan. Reunalaattoja uupuu paljon, koska niitä pitää leikata ja se on aika työläs vaihe. Sitten pitäisi laittaa saumausmassaa ja kiinnittää kalusteen paikalleen. Ajateltiin maalata vielä patteri ja putket harmaiksi tai jotain. Yksi Jonin kaveri on luvannut tulla auttamaan näissä hommissa. Muuten kämppä vaatisi kunnon siivouksen. Tavarat on sieltä viety melkein kaikki pois.

1238462.jpg

 

Sitten vielä kokemuksiin tästä uudesta kodista. Sanoisin, että tästä tulee vielä seikkailu. Tähän asti ei ole ollut juuri kommelluksia. Ainoa asia mikä tuottaa pään vaivaa, on lämmin vesi. Sitä tulee pirun vähän. Ilmeisesti joku säätö on pielessä. Huomenna mennään Aaron kanssa saunaan (Joni ei saa) ja kokeillaan onko viime päivien fiksauksista ollut apua. Tuntui tänään jotenkin, että lämmintä vettä tuli enemmän. Sauna on ollut tosi mahtava. Siellä on mukava istuskella ja Aarokin viihtyi hyvin. Ja lisäys: Putkimies kävi kurkkaamaassa eilen lämpimän veden tilannetta ja se saatiin kuntoon. Ihan toooosi kuumaa vettä tulee nyt.

 

Pihalla on ollut aika tylsää näin talvella, mutta jahka kesä tulee, niin eiköhän siellä ala viihtyä. Keväällä ajattelin tehdä joitakin leikkauksia mm. omenapuille. Ja kukkapenkin rakennus alkaa sitten, kun leikkimökki on saatu pois. Sellaista nyt alkuun. Paljon on suunnitelmia, mutta toteutus vaatii tietysti rahaa ja aikaa. Saataisiin ensin edes tavarat paikalle.1238472.jpg

 

Nämä kuvat on otettu viime kesänä kiinteistönvälittäjän toimesta. Tulis pian kesä...

 

Tämän kaiken tohinan keskellä ollaan myös sairasteltu. Aaro oli viikonvaihteessa ja viikonalussa kipee ja mä tietysti sain sen sitten. Ja nyt sitten nokka vuotaa koko ajan. Että semmoisia. Ja ensi viikolla varmaan tarina jatkuu.