Nettiyhteys on saatu nyt uuteen kotiimme ja bloggailu ym. jatkukoon. Tässä eilen suoltamaani tekstiä.

1188053.jpg

Elämä jatkuu…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaikki ollaan edelleen oikein tyytyväisiä oloomme uudessa kodissamme. Luulen ainakin. No, Joni ja minä ainakin ollaan. Aarolla on pahemman luokan uhmis menossa. Menivät jo hermot mullakin kerran, kun poika käyttäytyy niin idioottimaisesti. Pelkkää itkua ja tuherrusta tuntuu olevan tällä hetkellä meidän pojalla. Eilen esimerkiksi, kun heräsi päikkäreiltään, oli kaikki pielessä. Vaikka yrittikin kovin tuottaa selkeää puhetta ja olla johdonmukainen, niin kaikki tuli kauhealla vollotuksella ja kiukuttelulla. Eihän siitä saa erkkikään selvää. Muutenkin tahtoasiat tuntuvat olevan vaikeita hänelle. Jos poika pyytää jotain ja vielä on saamassa haluamaansa, niin saman tien alkaa hirvittävä vollotus, ettei tahdo sitä eikä tuota. Eli muuttaa mielensä saman tien kun huomaa tahtonsa menevän läpi. Huh! Ja sitten hän suuttuu ihan silmittömästi, jos ei asiat suju niin kuin haluaisi. Jos vaikka kenkä ei menekään jalkaan ym.

 

Aarolla sentään flunssa on ainakin hetkellisesti ohi, vaikka viime viikolla olikin vähän kuumeilua. Mulla on vielä vähän nuhaa, mutta Joni on nyt aloittanut nessujen sotkemisen. Eli sairastellaan edelleen.

 

Viime viikolla Aaro pääsi tutustumaan uuteen varahoitopaikkaansa, jonne on tarkoitus mennä, kun Raili on lomalla tämän kuun lopussa. Raili sai koko viikon sairaslomaa näiden flunssien tiimoilta ja Aaro oli hoidossa tässä uudessa paikassa. Viihtyi kuulemma oikein mainiosti siellä. Mutta tuli sitten toi kuume takaisin ja joutui jäämään kotiin. Mutta kaikki siis sujui tosi hyvin siellä, ja siksi on harkinnassa, että anotaan siirtoa tuonne Tummelisaan ensi syksyksi. Se on kylläkin semmoinen parakkirakennus, mutta kuulostaa (ja näyttää) paljon pahemmalta kuin on. Sisällä oli oikein kivan tuntuista ja viihtyisää. Myös henkilökunta vaikutti kivalta. Siellä on lapsia vähän enemmän ja ikähaarukkakin vähän suurempi. Nykyisessä paikassa ei olisi mitään vikaa muuten, mutta kun lapset on yksi- ja kaksivuotiaita, niin Aaro ei saa mitään vaikutteita isommilta lapsilta. Kuten joskus on todettu, niin kaveri ei pue, ei käy potalla ym. Hän ei edes halua tulla isoksi pojaksi. Eikä siinä mitään, kyllähän vauvat kivoja on, mutta ei ole hyväksi kuitenkaan kenellekään olla vauva liian kauan.

 

Mutta osaa tuo poika olla ihanakin!

 

Eilen (sunnuntaina) aamulla, kun heräsin vähän myöhemmin kuin miesväki, olin menossa vessaan, kun Aaro säntäsi innoissaan perässäni ja huusi: Äitin lasit!! Toi mulle silmälasit, jotka oli löytänyt ikkunalta. Seuraavaksi kysyttiin: ”Äiti laittaa sukat?” Sanoin, etten tarvitse. Sitten poika säntäsi pois ja huusi: ”Äiti tarttee kahvia!” Kyllä nauratti… On niin hauskaa kuunnella, kun toinen höpöttelee juttujaan koko ajan. Tosin välillä olisi kivaa pieni hiljaisuuskin…

 

Mummi toi Aaron huoneeseen hienon pöydän ja kaksi tuolia. Minusta ne on tosi kivat ja hyvälaatuisetkin. Niitä voi varmaan vaikka maalata tarvittaessa jos haluaa pientä muutosta tehdä joskus. Aarokin tykkää leikkiä siinä, silloin kun huoneessaan viihtyy.

 

1269520.jpg

 

Nyt siis odottelen kuumeisesti kevättä. Mietin ja uneksin kukkaloistosta pihallamme. Olisikin kiva hankkia jotain siemeniä ja kasvattaa vaikka ihan itse kukat. Täällä olisi vähän tilaakin sellaisille hankkeille. Jotain idioottivarmoja siemeniä varmaan aluksi hankin. Olen aina ollut vähän teemaihminen ja yleensä olenkin hankkinut jotain tiettyjä värejä. Tänä vuonna teemana voisi olla Mahdollisimman Halpa. Ei oikein ole varaa laittaa useita euroja kukkasiin. Puutarhamessut on taas Turussa huhtikuun alussa ja sinne varppina tulee suunnattua. Toivon mukaan sieltä löytyisi jotain kivaa (ja halpaa).

 

kauheasti en ole ehtinyt, mutta tämmöisiä olen ajatellut tänä vuonna:

-         krassia

-         samettikukkia

-         iso amppelilobelia etuovelle (Jonin juttu)

-         riippapelakkaa, sitä yksinkertaista punaista (RedCascade vai mikä nyt on) varmaan näitä taimia saisi Muddaisten puutarhalta hankittua siinä työn lomassa

-         mietinnässä on kirsikkatomaatti autotallin seinustalle

-         perunaa laitetaan kasvamaan pieni maa

-         Sen kylkeen varmaan kokeiluun jotain muutakin hyötykasvia

-         Nähtäväksi jää mitä monivuotisia kasveja täältä muutenkin löytyy ja mitkä on hengissä noista marjapuskista

-         omenapuut me leikataan vielä keväällä, ensin ajattelin laittaa osan niistä hylkyyn, mutta en olekaan ihan varma. Ne on kuitenkin aika nättejä ja suojaa tätä pihaa tuolta julmetun saaristotieltä

-         ja kirsikkapuu me halutaan ihan ehdottomasti

-         luumua onkin jo

 

1269558.jpg

 

 

Lauantaina kävi muuten meitin ekat saunavieraat. Siis testattiinhan me se sauna silloin muuttopäivänäkin isolla porukalla, mutta nyt siis ihan kutsuttiin saunomaan Maire ja Kimmo. Tarjottiin vähän ruokaa ja jutskailtiin. Olikin oikein kiva ilta. Mä sain vaan taas todeta, että oon maailman surkein emäntä, kun vieraat kävivät itse kaapeilta hakemassa ruokaa ja astioita =). Mä en opi ikinä… No, pääasia, että oli kivaa!

 

Ajatella, että nyt on jo helmikuu. Kohta on kevät jo ihan ovella. Lunta nyt on tullut aika lailla, mutta onneksi täällä voi aina luottaa siihen, että se sulaa pian pois. Kohta alkaa pilkottaa kevätsipulit mullan alta, IHKUA!