Eilen, sunnuntaina, oltiin mun vanhempien kanssa syömässä. No, oltais tietty haluttu mennä mielestämme Paraisten parhaaseen ruokapaikkaan eli Kakluuniin. Paikallisen yrittäjäkulttuurin arvaten, se oli tietenkin kiinni. Päädyttiin sitten paikallisen hotellin tarjoiluun, koska heillä on A-oikeudet. Mentiin siis sisään noin puoli viiden aikaan. Yhdessä pöydässä oli pieni seurue. Heidän tarjoilijansa juoksi siinä edestakaisin. Odoteltiin vähän, että jos joku tulisi meitä ohjaamaan. Ketään ei tullut. Istuuduttiin sitten yhteen päytään odottamaan, että meitä palveltaisiin.

Vähän ajan kuluttua pyyhältää keittiöstä vanhempi naishenkilö. Hän on ihan sen näköinen kuin olisi herätetty päiväuniltaan. Kiireisenä hän jakaa meille ruokalistoja ja sanoo ruotsiksi tiukkaan sävyyn, että keittiö menee kiinni klo 17.30 ja ravintola klo 18. No, Iirishän heti samatien ihmetteli, mitä se sanoi. Tilattiin juomat ja ruuat. En muista mitä se meidän tilaama possu oli, mutta musta se maistui melkein pahalta. Äiti tilas joku Entrecôte-jutun(linkistä löytyy herkullinen Entrecôte), joka osoittautui tosi jänteiseksi ja läskiseksi. Hän ei ainakaan tykännyt yhtään. Eikä tullut muuten tarjoilijan mieleen edes kysyä, kuinka kypsää pihvi saa olla. Perunat oli myös päätetty meidän puolesta (ranskalaiset). Koko pöytään yksi kippo (meitä 5). Kohtelu oli todella kireetä ja todellakin tuli syyllinen olo, koska oltiin siellä vähän myöhään. Jälkiruokakahvit mentiinkin juomaan Harryksen puolelle, koska tuntui, että on parempi hilpasta.

Kaksi asiaa jäi eilisessä harmittamaan. Se, että 12 000 asukkaan kaupungissa ei kannata muka pitää auki kunnon ruokaravintolaa. Meillä on vain Hese, grilli ja 2 pizzapaikkaa. Eikö ihmiset nykyään käy ravintolassa syömässä sunnuntaisin?

Toinen asia: Ainoa paikka, joka on auki, on niin surkea, että ihan hävettää meidän paraislaisten puolesta. Palvelu oli huonoa ja ruoka kamalaa. Hotellilla pitäisi pystyä parempaan. Niissä puitteissa ei tarttis olla noin kamalaa syödä. En muista, miten asiat on kesäisin aukiolojen suhteen, mutta ainakin rannasta saa tosi hyvää ruokaa, luojan kiitos.